top of page
44115871_784625871884923_830829832638247

Bellali Austria

Dancer/Producer

Bellali Austria er en meksikansk koreograf, danser og produsent bosatt i Norge.  Utdanningen hennes består av en mastergrad i flamencopedagogikk (dans) fra Sevilla i Spania (2005 - 2010), og en bachelorgrad i kunst- og dansestudier ved Instituto Nacional de Bellas Artes i Mexico (2000 - 2004). Sistnevnte er en fireårs profesjonsutdanning med spesialisering i spanske danser. Bellali har også studert “Cultural Management” (Goethe Institute 2012).

Hun jobber som utøvende danser, koreograf, produsent og pedagog. Som utøver er hun er en av få aktører på dette feltet i Norge. Hun har opptrådt på som danser på scener over hele Europa, og på alle kontinenter. Bellali har lang internasjonal erfaring fra dansefeltet, både som utøver og som produsent, blant annet for Chaneki Flamenco Ensemble, Oslo International Flamenco Festival og Mariachi Sol de Oslo. Bellali har et stort engasjement for kulturelt mangfold, og dette gjennomsyrer hennes arbeid som kunstner.

ARBEIDSERFARING I NORGE

2011 - d.d

 

Bellali har en variert profesjonell erfaring innen dans. I Norge har hun opptrådt i Førdefestival, Smeltedigelen festival, Oslo World Festival, Transform Festival, Globus festivalen, Den norske opera og ballett; Porsgrunn teater festival; på viktige private arrangementer knyttet til kulturelt mangfold, NRK tv program og serie (2020), Samspill, ved markeringen av kvinnedagen på Drammen teater i tillegg til å ha vært med i ulike produksjoner for DKS og Riksscenen. Hun har skapt forskjellige forestillinger og festivaler på Cosmopolite, Jakob Kirke, Riksscenen, Cafe Teatre, Melahuset og Kulturhuset. 

VIRKSOMHET UTLANDET

 

Hun har dessuten opptrådt på scener og festivaler i flere byer rundt omkring i Norge og internasjonalt i flere byer og land som London, Lisboa, Frankrike, Brasil, Cuba, Japan, Tyskland, Marokko, Mexico, Bali og Spania.

Name, Title

bottom of page